Onderzoek harddrugs: Maastrichtenaar weer op vrije voeten

In Maastricht werd ruim 20 kilo coke gevonden Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Eén van de twee Maastrichtenaren die op 13 juni werden gearresteerd in een onderzoek naar harddrugs en witwassen, is alweer op vrije voeten. Dat bevestigt een woordvoerster van het Landelijk Parket.

In de woning van de 33-jarige werd een bedrag van 30.000 euro aangetroffen dat niet legaal te verklaren was. Met hem is een transactie gesloten, aldus het Landelijk Parket. Hij moet afstand doen van het geld alsook de telefoons die in zijn huis zijn gevonden. Tevens moet hij een boete betalen.

Vuurwapen

De andere verdachte, een 30-jarige Maastrichtenaar, zit nog drie maanden vast. Bij hem zijn ruim 20 kilo cocaïne, honderdduizenden euro’s en een vuurwapen aangetroffen. Daarvoor wordt hij vervolgd. De eerste pro-formazitting vindt plaats op 23 september in de rechtbank van Rotterdam.

Onderzoek

Het duo werd onafhankelijk van elkaar gearresteerd nadat er op vijf locaties in Maastricht en Meerssen invallen waren gedaan. Naast het geldbedrag en verdovende middelen werden ook een geldtelmachine, een sealapparaat en een auto in beslag genomen. Het onderzoek betrof een samenwerking tussen de recherche van Limburg en de Landelijke Recherche.

Door Marco van Kampen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen