Tientallen Spaanse stranden dicht om drukte

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

In het Spaanse Andalusië zijn zondag tientallen stranden gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De autoriteiten grepen in omdat het te druk was, berichten Spaanse media. Mensen trokken tijdens het warme weer massaal naar de stranden van de Costa del Sol en andere kustgebieden. De krant Diario Sur bericht dat 55 stranden zijn gesloten, onder meer in Málaga, Cádiz en Huelva. Sommige stranden konden na enige tijd weer open, maar op andere plaatsen hadden strandgangers de hele dag het nakijken.

Spanje behoort tot de landen in Europa die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Er overleden in enkele maanden tijd ruim 28.000 mensen aan het besmettelijke virus. De strenge landelijke lockdown kwam eind juni te vervallen en de grenzen zijn weer open, maar de crisis is nog niet helemaal achter de rug. In Galicië is deze week een gebied met zo’n 70.000 inwoners afgesloten van de buitenwereld.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen