Friedesse Molen en Isidoruskapel in Buggenumse Veld krijgen opknapbeurt

De kassen van BASF in het Buggenumse Veld. Afbeelding: John Peters

Een drietal initiatieven voor het opknappen van het Buggenumse veld krijgt groen licht van het college van burgemeester en wethouders van Leudal.

Zo wordt de entree van Friedesse Molen verfraaid, en krijgen het Veldkruis en de Isidoruskapel aan de Gendijk een opknapbeurt. De plannen passen binnen het streven om de omgeving aantrekkelijker te maken, en kosten in totaal ruim zevenduizend euro.

Fonds

De plannen worden betaald uit het gebiedsfonds Buggenumse Veld. In 2014 werd het geld beschikbaar gesteld door zaadveredelingsbedrijf BASF (voorheen Nunhems) ter compensatie voor de reeds uitgevoerde uitbreiding van het bedrijf.

Door Maikel Suilen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Leudal
  1. De artikels worden geladen...