Wethouder gaat niet mee in roep om groene leges in Leudal

Groene leges zouden het ontwikkelen van duurzame projecten gemakkelijker maken. Afbeelding: Maartje van Berkel

De invoering van zogeheten groene leges is niet noodzakelijk om de doelstelling op het gebied van duurzaamheid te halen in Leudal, vindt wethouder Piet Verlinden.

Hij reageert daarmee op de oproep van coöperatie Leudal Energie om deze goedkopere leges voor duurzame projecten in te voeren.

Lees ook: Leudal Energie: ‘groene leges moeten duurzame projecten makkelijker maken’

Nu vormen de leges - kosten voor bijvoorbeeld het behandelen van een vergunningsaanvraag door de gemeente - nog vaak een flinke drempel voor met name kleinschalige initiatiefnemers, meent de coöperatie.

Coöperatief

Leudal streeft ernaar om alle duurzame projecten voor de helft coöperatief te realiseren, waardoor de investering door meerdere personen gedragen wordt.

Door Maikel Suilen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Leudal