Gewonde man in woning: 24-jarige Maastrichtenaar aangehouden

Afbeelding: Orange Media

Een 24-jarige Maastrichtenaar is dinsdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de gewonde man die zondag 28 juni werd aangetroffen in een woning aan de Roserije in Maastricht.

De Maastrichtenaar wordt verdacht van poging doodslag/poging moord. Het slachtoffer werd die zondag met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en verblijft daar nog altijd.

Lees ook: Man ernstig gewond na mishandeling in woning

Dinsdagavond werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht (20.30 uur, NPO1) aandacht besteed aan de zaak. De politie gaat er namelijk vanuit dat er mogelijk meer mensen bij de mishandeling van het slachtoffer betrokken waren. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Het slachtoffer werd volgens een politiewoordvoerder in Opsporing Verzocht voor het laatst gezien op zaterdag 27 juni rond 13.00 uur terwijl hij pas de daaropvolgende zondagavond om 19:00 uur zwaargewond in zijn woning werd aangetroffen. De politie sluit niet uit dat hij een etmaal in deze toestand lang op hulp heeft gewacht. Hadden de omwonenden geen alarm geslagen, dan zou het slachtoffer deze aanval niet hebben overleefd, stelt de politie. De rol van de aangehouden verdachte in deze zaak is vooralsnog onduidelijk.

Video: Orange Media

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen