Video: Onkruidverbrander zet haag in vuur en vlam

De brandweer moest dinsdagmiddag in Weert in actie komen voor een haagbrand.

De hulpdiensten werden omstreeks half drie gealarmeerd voor de brand op de hoek van De Burcht en Boshoverweg. De brand was veroorzaakt door een onkruidverbrander, meldt de lokale site WeertdeGekste.

Het vuur in de haag greep snel om zich heen. (Buurt)bewoners probeerden met tuinslangen en emmers water het vuur te hoven. Ook bouwvakkers, die op de Voorburcht bezig waren met bouwwerkzaamheden, schoten te hulp. Uiteindelijk wist de brandweer de brand onder controle te krijgen.

Door de haagbrand ontstond een flinke rookontwikkeling in de directe omgeving. Bij het incident raakte niemand gewond. De Burcht is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert