Roer- en Swalmentunnel urenlang dicht vanwege brandende vrachtwagen

Afbeelding: AVLimburg

De Roer- en Swalmentunnel in de A73 zijn woensdagochtend in zuidelijke richting urenlang afgesloten geweest voor het verkeer. De Swalmentunnel was ook enige tijd dicht, maar is inmiddels weer open.

Op de snelweg richting Maasbracht stond even voor zes uur ter hoogte van Sint Odiliënberg een vrachtwagen in brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De Swalmentunnel ging even voor acht uur weer open. De Roertunnel bleef echter tot tien uur dicht. Het verkeer werd omgeleid via de N273. Maar ook daar moesten weggebruikers volgens de ANWB op een gegeven moment rekening houden met twintig minuten vertraging bij de aansluiting met de A2. Inmiddels zijn beide tunnels dus weer open en de files opgelost.

Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roerdalen