Nieuwslezeres Amber Brantsen onwel tijdens NOS Journaal

Bron © AD

Amber Brantsen. Afbeelding: ANP Kippa

Amber Brantsen is woensdagochtend onwel geworden tijdens het presenteren van het NOS Journaal. De nieuwslezeres kreeg het tijdens het weerbericht plotseling benauwd en klampte zich aan de nieuwsdesk vast. Inmiddels maakt Brantsen het weer goed, laat ze weten.

Kijkers van het vroege journaal uitten woensdagochtend hun zorgen op sociale media toen ze zagen dat het niet goed ging met de 30-jarige Brantsen. De nieuwslezeres nam het weeroverzicht door, maar begon steeds langzamer te praten waarna ze naar lucht hapte. ‘Wat is er gebeurd met Amber Brantsen? We zijn ons rot geschrokken’, schrijft een kijker aan de NOS.

Inmiddels laten zowel de omroep als Brantsen weten dat ze het goed maakt. ‘Lieve mensen, ik zie hier veel reacties rondgaan. Ik werd net even onwel tijdens het NOS Journaal van 7 uur. Geen zorgen, ik ben weer oké’, laat de presentatrice weten.

Brantsen was in de uitzending van acht uur nog wel te zien, maar wordt de rest van de ochtend vervangen door collega Simone Weimans. ,,Het ging goed, maar uit voorzorg is Amber toch naar huis gegaan”, laat een woordvoerder weten.

Het fragment waarin Brantsen onwel werd is uit de online herhaling geknipt.

Door Maxime Segers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen