Dier van de week: Moeke

Moeke. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Moeke aan de beurt, een gesteriliseerde, zwarte/witte half langharige, poes van ongeveer 2 jaar.

Hoe komt Moeke in het asiel terecht?

„Ze is al eerder als vondeling naar het asiel gebracht. Na onderzoek bleek dat ze een zogende poes was die ergens kittens had die hun moeder nu dus kwijt waren. Daarom is ze teruggeplaatst in afwachting of ze met de kittens naar de voerplaats zou komen, wat uiteindelijk ook gebeurde. Toen er zicht was op het hele gezin, was het mogelijk om een vangactie te starten en ze allemaal een veilig onderkomen te bieden.”

Waarom is het belangrijk dat Moeke en haar gezinnetje werden gevangen?

„Als Moeke niet gesteriliseerd wordt dan zou ze deze zomer nog een nestje kunnen krijgen. De kittens die buiten geboren worden, komen niet in contact met mensen en blijven daardoor zeer schuw. Na het vangen kunnen ze worden gesocialiseerd en nu Moeke gesteriliseerd is, kunnen ze allemaal een goed thuis krijgen.”

Wat heeft Moeke nodig om zich ergens thuis te voelen?

„Omdat ze veel buiten heeft gezworven heeft ze het wel nodig om de vrijheid te krijgen om naar buiten te gaan. Ze geniet van het contact met mensen, maar houdt ook van haar zelfstandigheid. Ze geeft dan tijdig aan wanneer ze met rust gelaten wilt worden.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren