Groen licht voor Omroep Landgraaf

De gemeente Landgraaf gaat ook de komende vijf jaar in zee met de lokale Omroep Landgraaf.

Omroep Landgraaf is ook de komende vijf jaar de mediaorganisatie die voor de gemeente uitzendingen gaat verzorgen. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

Omroep Landgraaf maakt programma’s voor de lokale radio en televisie. Zo is de vergadering van de gemeenteraad live te volgen via de plaatselijke televisiezender. Bovendien is de organisatie actief op internet en sociale media.

Het Commissariaat voor de Media heeft Omroep Landgraaf voor de periode oktober 2015 tot oktober 2020 aangewezen als lokale, publieke media-instelling. Voor de komende vijf jaar, tot oktober 2025, moet dat weer gebeuren.

De gemeente stelde de inschrijving open, waarvoor zich twee kandidaten meldden: Omroep Landgraaf en de stichting Plus, waaronder RTV Parkstad valt. Na een afweging sprak het college de voorkeur uit voor voortzetting van de huidige situatie. De gemeenteraad is daarmee akkoord gegaan.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Landgraaf