Opsporing Verzocht levert negen tips op over aantreffen van zwaargewonde man in Maastrichtse woning

Afbeelding: Orange Media

De politie heeft na een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht negen tips binnengekregen over de zaak van de zwaargewonde man (47) die zondag 28 juni werd aangetroffen in een woning aan de Roserije in Maastricht.

Dat meldt de politie woensdagochtend.

Lees verder onder de video.

Het 47-jarige slachtoffer werd volgens een politiewoordvoerder in Opsporing Verzocht voor het laatst gezien op zaterdag 27 juni rond 13.00 uur terwijl hij pas de daaropvolgende zondagavond om 19.00 uur zwaargewond in zijn woning werd aangetroffen. De politie sluit niet uit dat hij een etmaal lang in deze toestand op hulp heeft gewacht.

Lees ook: Gewonde man in woning: 24-jarige Maastrichtenaar aangehouden

Hadden de omwonenden geen alarm geslagen, dan zou het slachtoffer de ernstige mishandeling niet hebben overleefd, stelt de politie. Het slachtoffer werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd en verblijft daar nog altijd. De politie onderzoekt nog of het een gerichte persoonlijke aanslag was op het leven van de man.

Dinsdagochtend is een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden. Zijn rol in deze zaak is vooralsnog onduidelijk. Wel meldde de politie dat hij verdacht wordt van poging doodslag/poging moord.

Video: Orange Media

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen