Leider Lokaal Belang Maasgouw doet stapje terug

Gerrit Vervoort. Afbeelding: Archief De Limburger/René Corten

Gerrit Vervoort, politiek leider van de grootste partij in Maasgouw, gaf dinsdagavond na de raadsvergadering het stokje van fractieleider door.

Vervoort vindt dat het halverwege de raadsperiode tijd is om plaats te maken voor bestuurlijke verjonging binnen de partij. Sjors Blomen wordt daarom naar voren geschoven en zal na het zomerreces de rol van fractievoorzitter overnemen. Bert Impelmans wordt vicefractieleider. Vervoort (70) is bezig aan zijn derde termijn als raadslid voor Lokaal Belang en is sinds 2014 fractieleider. Hij blijft wel aan als raadslid. Sjors Blomen is bezig aan zijn tweede raadsperiode waarin hij ook fungeert als voorzitter tijdens de commissievergaderingen.

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw