Bewindvoerder stal van eigen cliënten en gaf het uit in Duitse seksclub

Foto ter illustratie. Afbeelding: Jurgen Mols

Ramon N., bewindvoerder uit Venlo, heeft zeker anderhalf jaar lang geld van zijn cliënten misbruikt. De 43-jarige man maakte geld van mensen die in de schulden zaten naar zichzelf over om het uit te geven in een Duitse seksclub.

Dat verklaarde N. woensdag tegenover de rechter, meldt 1Limburg. Hij zou met het geld van zijn cliënten ook een Range Rover hebben aangeschaft en was veel te vinden in het nachtleven van Keulen. Hij maakte in een periode tussen september 2015 en januari 2017 minstens zestien slachtoffers van wie hij in totaal 30.000 euro stal. Dat blijkt uit berekeningen van de bewindvoerder die hem opvolgde.

Justitie eist een celstraf van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. N. zegt spijt te hebben van zijn daden. „Elk gebed dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, was voor deze mensen.” Zijn advocate Kelly Dohmen vindt de voorgestelde straf te zwaar en pleit voor een maximale taakstraf van 240 uur.

‘Reddende engel’

N. had als bewindvoerder de controle over de rekeningen van kwetsbare mensen. De grootste geldbedragen die hij naar zichzelf overmaakte, kwamen van een demente man en een man met psychische problemen. Met dat geld ging hij geregeld naar een Duitse seksclub in Krefeld en boekte daar vrouwen voor drie uur. Volgens N. had hij daar geen seksueel contact mee. „Ik zag mezelf als een soort reddende engel, omdat de meisjes het daar zo slecht hadden”, verklaarde hij. De uitspraak van de rechtbank volgt over twee weken.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo