Philips mag klinische commandocentra bouwen in VS

Afbeelding: ANP

Philips gaat klinische commandocentra bouwen voor het grootste ziekenhuisnetwerk in de Verenigde Staten.

Daarmee moeten artsen met speciale technologie op afstand een grote groep patiënten in de gaten kunnen houden op de intensive care. Het gaat om een tienjarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar.

Philips gaat de centra bouwen voor Veterans Affairs (VA), een overheidsinstelling voor Amerikaanse veteranen. Nieuwe technologie moet onder meer verpleegkundigen en artsen helpen de werkdruk te verlagen op de intensive care. Daarvoor ontwikkelt Philips bijvoorbeeld nieuwe software en betere camera’s.

Het bedrijf werkt nu al met VA samen om op afstand „telezorg” te verlenen. Dat werd extra belangrijk door de uitbraak van het coronavirus. Van februari tot mei van dit jaar steeg het aantal video-afspraken van 10.000 naar 120.000 per week.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen