Corona-archief voor en door Kerkradenaren

Voorbeelden van materiaal dat aangeleverd kan worden bij HIP@HuB. Afbeelding: Bibliotheek Kerkrade

HIP@HuB, een historisch informatiepunt in de HuB in Kerkrade waar mensen in de geschiedenis van de stad kunnen duiken, is op zoek naar materiaal van het alledaagse leven tijdens corona.

Dit materiaal wil HIP@HuB verzamelen om te tonen op het Verhaal Lokaal-scherm van het informatiepunt en voor Rodenet, het digitaal archief van de gemeente Kerkrade. Het materiaal mag bestaan uit foto’s, filmpjes, flyers, posters, kaarten en brieven die een kijkje geven in het dagelijks leven tijdens corona.

Digitaal aanleveren kan via het webformulier op www.bibliotheekkerkrade.nl. Mensen die materiaal niet digitaal kunnen aanleveren, kunnen het inleveren aan de balie van de HuB of in de boekenbrievenbus op het Martin Buberplein (onder vermelding van ‘corona-archief’, naam en (mail)adres).

Mail voor meer informatie naar hip@bibliotheekkerkrade.nl of bel 045-7630520.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade