Autodief opgepakt na wilde achtervolging door Venlo

Afbeelding: Facebook politie

De politie heeft woensdag in Venlo de bestuurder van een gestolen auto aangehouden na een wilde achtervolging.

Een agent zag de auto rijden op de Merelweg en gaf de bestuurder een stopteken. Dat negeerde die echter en een wilde achtervolging volgde. Volgens de politie gaf de bestuurder vol gas en nam hij veel risico’s door zonder te kijken drukke kruispunten over te steken.

Op de Postweg voor de rotonde Klagenfurtlaan raakte de vluchtende automobilist de berm en tolde zijn auto rond, waarna de achtervolgende agent tegen de auto botste. De bestuurder gaf echter nog niet op en vluchtte te voet het bos in. Daar probeerde hij zich te verstoppen, maar met behulp van passanten kon de agent hem uiteindelijk inrekenen.

De auto bleek te zijn gestolen in Venlo-Oost. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen