Beekdaelen gul voor mantelzorgers

Afbeelding: Hollandse Hoogte

Mantelzorgers in Beekdaelen krijgen van de gemeente een bijdrage van maximaal 200 euro. Dat ‘compliment’ komt nu ook beschikbaar voor jongere mantelzorgers. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Eerder stelde het college voor dat jongeren voor 40 euro cadeaubonnen zouden krijgen, maar dat vindt de raad te mager. In totaal is voor de complimenten maximaal 120 mille beschikbaar, dus als veel mensen een aanvraag doen daalt het bedrag.

Lees ook: Beekdaelen trekt meer geld uit voor mantelzorgers en start zoektocht naar jongeren

Het compliment maakt deel uit van het beleid van de gemeente om mantelzorgers te ondersteunen. Daarvoor trekt de gemeente in totaal 240 mille uit, 40 mille meer dan eerder geraamd.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beekdaelen