Maatjes Levanto ontvangen extra beltegoed

Afbeelding: Loraine Bodewes

Het maatjesproject van Levanto, met locaties in Maastricht, het Heuvelland, de Westelijke Mijnstreek en Parkstad, heeft met steun van het Oranje Fonds extra beltegoed ontvangen.

Het maatjesproject zet zich in voor eenzame mensen met een psychische kwetsbaarheid in Zuid- en Midden-Limburg. Het vrijwillige maatje en de cliënt ondernemen eens in de twee weken samen een eenvoudige sociale activiteit. Elkaar ontmoeten was echter niet meer zo vanzelfsprekend vanwege de coronamaatregelen. Hierdoor zijn ze op zoek gegaan naar andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Van bellen en beeldbellen werd het meest gebruikgemaakt.

Dankzij een subsidie van 2500 euro van het Oranje Fonds en eenzelfde investering van Levanto ontvangen alle vrijwillige maatjes nu een extra beltegoed van 40 euro ter tegemoetkoming in hun belkosten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen