Kwekerij Marnis en SMHO delen bedrijfspand Bunde

Vlak na de opening vorig jaar kreeg het gemeentebestuur een rondleiding door de kwekerij. Afbeelding: Annemiek Mommers

Bloemen- en plantenkwekerij Marnis en Stichting Sociaal Medische Hulpverlening Oost-Europa gaan het bedrijfspand aan de Kloosterweg in Bunde delen.

De gemeente Meerssen wilde Marnis maar al te graag binnenhalen. Het plan om op de locatie van de voormalige veiling een zonnepark aan te leggen, werd ervoor geschrapt. Voorwaarde was wel dat voor de andere gebruikers van het pand een goede, nieuwe plek gevonden werd. De Ruggesteun en MTB vonden een nieuw onderkomen. Maar dat bleek voor SMHO lastiger. De stichting gebruikt het gebouw om materieel en hulpgoederen bestemd voor Oost-Europa op te slaan. Er is overeen gekomen dat SMHO dat op deze plek mag blijven doen. In ‘ruil’ daarvoor, helpt de stichting bij de grote opknapbeurt van het dak van het oude veilinggebouw.

Door Jeroen Geerts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Meerssen
  1. De artikels worden geladen...