Weert kan aan de slag met invulling landbouwbeleid

In het toekomstbeeld dat Weert heeft voor de landbouw, speelt een rem op nieuwe intensieve veehouderijen een grote rol. Afbeelding: ANP

Weert kan aan de slag met de concrete uitwerking van zijn ideeën voor de toekomst van de landbouw in de gemeente. Daarbij speelt de rem op nieuwe intensieve veehouderijen een belangrijke rol.

De gemeenteraad keurde woensdagavond de zogenoemdeLandbouwvisie goed. Alleen CDA en VVD stemden tegen. Ze vinden dat de visie te veel sturing geeft aan agrarische ondernemers. CDA en VVD zien een beperkte rol voor de gemeente en willen dat agrariërs zo veel mogelijk vrijheid krijgen om te ondernemen.

Door Leon Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert