Onderzoek onder 5000 huishoudens rond Chemelot naar veiligheidsgevoel

Afbeelding: Stefan Koopmans

Bij ongeveer 5000 willekeurig geselecteerde huishoudens rond het Chemelot-complex valt deze week een brief in de bus met daarin de vraag om deel te nemen aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het RIVM en is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende overheden. De resultaten worden gebruikt om het veiligheidsgevoel van omwonenden van het chemieterrein te vergroten.

Daarnaast vinden de onderzoekers het belangrijk dat mensen weten wat ze moeten doen als op Chemelot sprake is van een ramp of crisis met gevolgen buiten het terrein.

Resultaten worden in het najaar verwacht. Het RIVM bespreekt die ook met Chemelot, de omliggende gemeentes, de veiligheidsregio’s, de politie en de provincie.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beek