Fietsenplan voor kinderen in armoede

Roy Swillens (midden) en Jack Koolen (rechts) namen als ambassadeurs van de actie alvast vijf fietsen in ontvangst van Rijwielcentrum Susteren. Afbeelding: PvdA Echt-Susteren

In Nieuwstadt en Sittard worden zaterdag kinderfietsen ingezameld in het kader van het ANWB Fietsenplan.

In het kader van dit plan worden fietsen gezocht voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. De fietsen worden opgeknapt en via een nationaal registratiesysteem verdeeld onder kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. De aanvraag voor een fiets loopt via de Stichting Leergeld. Lokale afdelingen van de PvdA staan op de Markt in Nieuwstadt en in Sittard bij het voormalige zwembad Vijverweg tussen 10.00 en 14.00 uur om fietsen in te zamelen. Wie zelf niet in staat is om de fiets te brengen kan bellen met 06-53967129 (Nieuwstadt) of 06-48242509 (Sittard).

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren