Werkdruk hoger dan ooit: ‘Schokkend, ruim miljoen Nederlanders zijn uitgeput’

Bron © AD

Afbeelding: ANP XTRA

Ruim een derde van alle werkenden (34 procent) geeft aan dat de werkdruk hoger is dan ooit door de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van het CNV onder 2.500 werkenden, uitgevoerd door opiniepeiler Maurice de Hond.

Een op de vijf werknemers staat meer dan ooit onder druk om goed te presteren op het werk. 11 procent zit tegen een burn-out aan door de crisis en bij 21 procent is het ziekteverzuim op het werk gestegen. 16 procent van de ondervraagden zegt uitgeput te zijn vanwege de hoge werkdruk als gevolg van de crisis.

Schokkend

CNV-voorzitter Piet Fortuin spreekt van ‘schokkende cijfers’. Het betekent volgens hem dat miljoenen werkenden onder hoge druk staan. „Meer dan een miljoen mensen zijn uitgeput. De coronacrisis is een ongekende aanjager van stress op de werkvloer”, zegt hij.

De vakbond roept alle werkgevers op om prioriteit te geven aan het verlichten van de werkdruk. „Doen ze dat niet, dan zou de schade door ziekteverzuim en langdurige uitval enorm kunnen zijn. En daarmee ook de economische schade voor veel ondernemers.”

Met name in de zorg (54 procent) en onderwijs (59 procent) wordt meer werkstress ervaren door de crisis.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen