‘ING sluit per direct kwart van de kantoren’

Bron © AD

Afbeelding: Shutterstock

ING gaat een kwart van de kantoren in Nederland sluiten, zo’n 42 kantoren. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Nu heeft ING nog 170 filialen. Voor klanten betekent het besluit dat ze in de toekomst ‘op een rijafstand van 10 tot 15 minuten’ bij een ING-filiaal terecht kunnen.

Volgens Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland heeft de coronacrisis ‘een al langer lopend plan van de bank bespoedigd’. Volgens de bank zijn klanten niet alleen meer gaan internetbankieren, maar komen ze ook nauwelijks meer terug bij de filialen nu die na de lockdown weer opengaan.

,,Er zijn kantoren waar nu gemiddeld twee tot drie klanten per uur komen. Dat is wel heel erg weinig’’, aldus Van Dusschoten in een interview met De Telegraaf. Het personeel van de bank is gisterenavond ingelicht over de operatie. ING zegt geen gedwongen ontslagen te verwachten.

Vertrekregeling

,,Wij denken dat 90 procent van de 150 betrokken medewerkers terechtkan op een ander kantoor. Ook kunnen ze overstappen naar een andere afdeling bij ING, zoals hypotheken, klantcontrole, fraudebestrijding of cybersecurity. Voor de rest komt er een vrijwillige vertrekregeling.”

Eind vorig jaar besloot ING al 40 procent van de servicebalies in vestigingen van winkels van Bruna, Primera en The Read Shop te sluiten. De dienstverlening van reguliere bankzaken in de 42 kantoren die nu ook dichtgaan, wordt overgeheveld naar 42 extra servicepunten.

ABN Amro

,,Steeds meer mensen regelen hun financiële zaken via internet.’’, zegt ook ABN Amro-woordvoerder Ariën Bikker. Om die reden sloot de bank al veel eerder dan ING een aantal kantoren. ,,We zijn tevreden met het huidige kantorennetwerk. Het is in lijn met het aantal bezoekers.’’

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen