Jong Oranje speelt in oktober EK-kwalificatieduel in VVV-stadion De Koel

Jong Oranje, met Perr Schuurs (tweede van links boven), speelt in oktober in Venlo. Afbeelding: KNVB

De voetballers van Jong Oranje komen in oktober naar Venlo. De ploeg speelt dan op het nieuw aangelegde natuurgras in VVV-stadion De Koel tegen Jong Gibraltar, een wedstrijd uit de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2021.

Het duel vindt plaats op donderdag 8 oktober. Het exacte tijdstip is nog niet bekend.

Jong Oranje, onder leiding van bondscoach Erwin van de Looi, gaat op dit moment aan kop in de groep met de maximale score van twaalf punten uit vier wedstrijden. Het EK van volgend jaar vindt plaats in Hongarije en Slovenië.

De laatste keer dat Jong Oranje in Venlo te bewonderen was, was in 2007. Destijds werd Jong Roemenië met 1–0 verslagen dankzij een doelpunt van Royston Drenthe.

In de huidige selectie van Jong Oranje zit onder anderen oud-Fortunees Perr Schuurs (Ajax).

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen