Sanering en archeologisch onderzoek stadspark start in november

Archeologisch onderzoek dat in november vorig jaar bij de speeltuin in het stadspark van Weert is uitgevoerd. Afbeelding: archief Juul van den Brink

In november wordt waarschijnlijk gestart met de bodemsanering en het archeologisch onderzoek in het nieuwe stuk stadspark in Weert.

De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de herinrichting van het park dat met de toevoeging van de voormalige houthandel Scheijmans is vergroot van 1,6 naar 2,9 hectare. Met het akkoord stelt de gemeente bijna 2,4 miljoen euro beschikbaar voor de herinrichting van het park waarvan 1,1 miljoen euro is binnengehaald in de vorm van subsidies en bijdragen. Aan de hand van de uitkomsten van het archeologisch en historisch bronnenonderzoek worden eventueel nog vondsten zichtbaar gemaakt in het park en wordt de locatie en de vorm (open of gesloten) van het paviljoen bepaald. Het stadspark was eeuwen geleden de plek van het kasteel van de graaf van Horne met de hoofdburcht, de voorburcht, de grachten, de schootsvelden en de Tiendschuur.

Door Pieternel Kellenaers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert