Inbraak in Italiaanse vakantievilla koninklijke familie

Bron © AD

Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bij Paleis Huis ten Bosch op Koningsdag. Afbeelding: ANP

De koninklijke familie heeft recent te maken gehad met een inbraak in hun vakantiehuis in Tavarnelle, Toscane. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst naar aanleiding van berichtgeving in Italiaanse media. Tijdens de inbraak was het koninklijke gezin niet in de villa aanwezig.

De RVD wil verder geen details vrijgeven, maar volgens de Italiaanse pers zouden de criminelen een terreinwagen van de Oranjes hebben gebruikt om te vluchten. Die wagen is later door de Italiaanse politie teruggevonden. Er zou vorige week in de nacht van zaterdag op zondag niks waardevols buit zijn gemaakt.

Het huis met de naam Rocco dei Draconi in Toscane kwam in 1975 in het bezit van prinses Beatrix. Het kreeg die naam als knipoog naar Drakensteyn, het kasteel van Beatrix nabij Lage Vuursche. Nu is Rocco dei Draconi van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso.

Door Suzanne Borgdorff

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen