Overeenkomst getekend voor herontwikkeling leegstaande deel klooster Mariabosch Baexem

In het poortgebouw van Mariabosch moeten appartementen komen. Afbeelding: Archief De Limburger/Peter Schols

Met het tekenen van een intentieovereenkomst lijkt de komst van 39 appartementen en 10 woningen in het klooster van Baexem definitief zijn beslag te krijgen.

De plannen van Gelissen Vastgoed zijn bestemd voor de middenbeuk van klooster Mariabosch. Om de appartementen te bouwen zal het middenstuk gesloopt moeten worden. In het najaar moeten de definitieve tekeningen er liggen en worden ze gepresenteerd.

Lees ook: Het Samen Zorgen Huis: ‘Dit wordt de zorg van de toekomst’

Poortgebouw

In het poortgebouw moeten zo’n twintig zorgwoningen komen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. De plannen hiervoor zijn nog in ontwikkeling. In het achterste gedeelte van het klooster is sinds vorig jaar het Samen Zorgen Huis gevestigd.

Door Maikel Suilen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Leudal