iPhone-gebruikers klagen massaal over crashende apps

Bron © AD

Afbeelding: REUTERS

Gebruikers van iOS melden dat meerdere apps op het platform van Apple crashen bij het openen. Het gaat onder andere om Spotify, Flitsmeister, Waze en Tinder. Vooral Spotify-gebruikers ervaren problemen: zij melden dat de app niet meer te openen is. De schuldige lijkt Facebook te zijn, al is dat nog niet bevestigd.

Op Twitter zijn massaal meldingen te zien van gebruikers die klagen dat hun Spotify-app op iOS niet meer wil starten, maar gebruikers melden ook problemen met Flitsmeister, Waze, Pinterest, Tinder en Call of Duty Mobile. Spotify zelf meldde op Twitter het probleem te onderzoeken.

Ontwikkelaars van de apps melden dat de apps crashen door een fout in de software die ontwikkelaars gebruiken om sociale medium Facebook te integreren in hun app, de zogenaamde ‘software development kit’ van dat bedrijf. Ze verzoeken het sociale netwerk om eventuele veranderingen in de code zo snel mogelijk terug te draaien.

Facebook onderzoekt deze meldingen. Spotify laat onafhankelijk daarvan aan gebruikers weten ook onderzoek te doen naar de oorzaak van de crashende app.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →