Digitaal aangifte doen van geboorte mogelijk in Maastricht UMC+

Afbeelding: De Limburger

Sinds deze maand is het mogelijk om in Maastricht de geboorte van kinderen digitaal aan te geven. Nieuwe ouders hoeven niet meer naar het Gemeenteloket te komen als hun baby geboren is in het Maastricht UMC+.

Voordeel is dat de ouder zelf kan bepalen waar en wanneer hij of zij aangifte doet van de geboorte. Geboorteaangifte moet gebeuren binnen drie dagen na de bevalling. De mogelijkheid geldt momenteel alleen voor ziekenhuisbevallingen. Na het invullen van de gegevens van het kind door de ouders zal een medewerker van het ziekenhuis namelijk accorderen. Dit is wettelijk verplicht. termijn gaat het in Maastricht ook mogelijk worden aangifte te doen van thuisbevallingen. In Heerlen en Weert is dit ook al mogelijk.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen