Trump draagt voor het eerst een mondkapje in het openbaar

Donald Trump draagt voor het eerst in het openbaar een mondmasker bij zijn bezoek aan het militaire hospitaal Walter Reed. Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen.

Hij droeg een zwart mondkapje tijdens een bezoek aan het militaire ziekenhuis Walter Reed, net buiten hoofdstad Washington. Hij was daar aanwezig om gewonde veteranen te ontmoeten, zo is op tv-beelden te zien.

Ondanks herhaalde oproepen heeft Trump in weerwil van de richtlijnen van de CDC, het Amerikaanse equivalent van het RIVM, tot nu toe geweigerd een masker te dragen. Al liet hij donderdag tijdens een interview op Fox doorschemeren tijdens het bezoek aan Walter Reed wel van plan te zijn een mondkapje te dragen. „Je bevindt je in een ziekenhuisomgeving, ik denk dat het heel toepasselijk is”, vertelde Trump toen. „Het is prima om een masker te dragen als je je er prettig bij voelt.”

Recordaantallen

De stap van de president komt op het moment dat al dagenlang nieuwe recordaantallen coronabesmettingen in de VS worden geregistreerd. Volgens een telling van Reuters kwamen er vrijdag 69.000 nieuwe besmettingsgevallen bij. Ook vandaag melden diverse Amerikaanse staten, zoals Florida. Californië en Texas, grote hoeveelheden nieuwe geïnfecteerden.

Het is overigens niet voor het eerst dat Trump een mondkapje droeg. Tijdens een fabrieksbezoek in de Amerikaanse staat Michigan, in mei, droeg hij tijdens een deel van zijn rondgang ook een masker. Maar dat was geen openbaar bezoek.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen