Trump draagt voor het eerst een mondkapje in het openbaar

Bron © ANP

Donald Trump draagt voor het eerst in het openbaar een mondmasker bij zijn bezoek aan het militaire hospitaal Walter Reed. Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen.

Hij droeg een zwart mondkapje tijdens een bezoek aan het militaire ziekenhuis Walter Reed, net buiten hoofdstad Washington. Hij was daar aanwezig om gewonde veteranen te ontmoeten, zo is op tv-beelden te zien.

Ondanks herhaalde oproepen heeft Trump in weerwil van de richtlijnen van de CDC, het Amerikaanse equivalent van het RIVM, tot nu toe geweigerd een masker te dragen. Al liet hij donderdag tijdens een interview op Fox doorschemeren tijdens het bezoek aan Walter Reed wel van plan te zijn een mondkapje te dragen. „Je bevindt je in een ziekenhuisomgeving, ik denk dat het heel toepasselijk is”, vertelde Trump toen. „Het is prima om een masker te dragen als je je er prettig bij voelt.”

Recordaantallen

De stap van de president komt op het moment dat al dagenlang nieuwe recordaantallen coronabesmettingen in de VS worden geregistreerd. Volgens een telling van Reuters kwamen er vrijdag 69.000 nieuwe besmettingsgevallen bij. Ook vandaag melden diverse Amerikaanse staten, zoals Florida. Californië en Texas, grote hoeveelheden nieuwe geïnfecteerden.

Het is overigens niet voor het eerst dat Trump een mondkapje droeg. Tijdens een fabrieksbezoek in de Amerikaanse staat Michigan, in mei, droeg hij tijdens een deel van zijn rondgang ook een masker. Maar dat was geen openbaar bezoek.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen