Dierentuinshow trekt als enige tv-programma meer dan miljoen kijkers

Bron © ANP

Afbeelding: NPO

Geen grote spelshow, serie of film maar een documentaire over het dierentuinleven in Ouwehands Dierenpark was zaterdag op primetime het best bekeken programma op televisie. Naar Het echte leven in de dierentuin keken op NPO 1 bijna 1,1 miljoen mensen, blijkt uit cijfers Stichting KijkOnderzoek. Op het NOS Journaal van 20.00 uur na doorbrak het programma als enige de grens van 1 miljoen kijkers.

NPO 1 scoorde ook goed met de overige programmering. De tweede aflevering van Hard Spel met Richard Groenendijk trok 710.000 kijkers, iets minder dan de 898.000 van vorige week. Mijn Sportzomer, de sportversie van Zomergasten, debuteerde daarna met 662.000 kijkers.

Concurrenten RTL 4 en SBS6 programmeerden op primetime herhalingen. Oh wat een jaar met Linda de Mol trok bij RTL 611.000 kijkers terwijl Superkids met Wendy van Dijk het op SBS6 met 350.000 kijkers moest doen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen