Protesterende boeren aangekomen op Vrijthof

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Zeventien tractoren zijn zondagmiddag aangekomen op het Vrijthof in Maastricht. Ze maken deel uit van een grote groep boeren met vele tientallen tractoren, die zich verzamelden op industrieterrein Beatrixhaven in de Limburgse hoofdstad, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zuid Limburg.

De boeren houden een publieksvriendelijke actie om te protesteren tegen de veevoermaatregel van de regering. De actie van Farmers Defence Force (FDF) is vooraf afgestemd met de Veiligheidsregio.

De boeren delen groenten en fruit uit aan het winkelend publiek op het Vrijthof. Er mogen niet meer dan 17 tractoren op het plein staan vanwege de draagkracht van het Vrijthof, zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio. De publieksactie duurt tot 17.00 uur, daarna gaan de boeren huiswaarts.

De boeren waren eerder zondag met tractoren vertrokken vanuit Midden-Limburg. Onderweg sloten steeds meer actievoerders zich met hun tractoren aan, waarna de stoet zich opstelde in de Beatrixhaven. Van daaruit reed een delegatie met 17 tractoren naar het Vrijthof. De boeren die hun tractor achterlieten, kwamen met de bus naar het stadscentrum.

De woordvoerster van de Veiligheidsregio zei dat er niet meer dan 300 mensen het Vrijthof op mogen in verband met de afstandsbepalingen voor corona.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen