Stein richt zich op gezond gewicht voor jongeren

Wethouder Gina van Mulken. Afbeelding: John Baggen

Gemeente Stein heeft zich voor drie jaar gecommitteerd aan de JOGG-aanpak. Doel is om een gezonde omgeving te creëren voor kinderen en jongeren.

JOGG staat voor: jongeren op gezond gewicht. Met JOGG worden publieke en private partijen zoals scholen, buurtcentra, kinderopvang, sportaanbieders, huisartsen, consultatiebureaus, supermarkten en woningbouwverenigingen uitgedaagd en geholpen om met elkaar aan de slag te gaan om een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren te realiseren.

Lees ook: Stein sluit aan bij landelijk sportakkoord

De eerste stap is dat er samen met lokale partijen een plan wordt opgesteld hoe deze samenwerking optimaal tot uiting komt. Deze partijen zijn een enquête uitgenodigd om hierover mee te denken én om de JOGG-aanpak verder vorm en inhoud te geven.

Leefstijl

Wethouder Gina van Mulken (sport): „Binnen diverse beleidsthema’s werken we aan een vitale en sociale samenleving. Sport en beweging draagt daar ook aan bij. Zeker als we kinderen van jongs af aan een gezonde leefstijl willen aanleren, speelt de omgeving een essentiële rol. De JOGG-aanpak zorgt ervoor dat de keten zich samenpakt en hetzelfde doel nastreeft. De sleutel zit namelijk in verbinding en samenwerking: samen zorgen voor enerzijds kwalitatieve en aansprekende sport-, beweeg- en speelmogelijkheden en anderzijds meer aandacht voor gezonde voeding en beweging.”

JOGG vloeit voort uit het Lokaal Sportakkoord dat Stein begin dit jaar omarmde. Ook meepraten over? Vul dan de enquete in.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Stein
  1. De artikels worden geladen...