Landgravenaar opgepakt voor grote wapenvondst en kilo’s drugs in Kerkraadse woning

Afbeelding: ANP XTRA

De politie heeft een 28-jarige man uit Landgraaf aangehouden vanwege de eerdere vondst van twaalf vuurwapens en 28 kilo aan harddrugs in zijn woning in Kerkrade.

De politie controleerde het pand aan de Anjelierstraat in de wijk Kaalheide begin juni vanwege de mogelijke aanwezigheid van een hennepplantage.

Tijdens het onderzoek troffen de agenten geen hennep aan, maar wel 28 kilo harddrugs en twaalf vuurwapens. In een eerdere persverklaring werd gesproken over dertien vuurwapens, maar de politie laat nu weten dat het er twaalf zijn.

Lees ook: Dertien vuurwapens en grote partij harddrugs in woning aangetroffen

Daarnaast stond in een schuur bij de woning een aantal jerrycans met vloeistof, waarvan de politie vermoedt dat deze werd gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Ondanks dat werd er ter plekke geen drugslab aangetroffen.

Op het moment van de controle was niemand in woning aanwezig. De bewoner is nu dus alsnog opgepakt, hij zit in voorarrest.

Door Ruben van Erp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Landgraaf