Disneyland Parijs heropent voorzichtig de deuren weer

Bron © ANP

Afbeelding: ANP Kippa

Goed nieuws voor Disney-fans. Disneyland Parijs opent na de langste sluiting in zijn bijna 30-jarige bestaan woensdag de deuren weer. Het coronavirus, en de strenge lockdown, dwong de Franse vestiging van ‘the happiest place on earth’ vanaf 14 maart te sluiten.

Vanaf woensdag mogen bezoekers in kleine groepjes het populaire attractiepark weer bezoeken. Toegangsbewijzen dienen vooraf gekocht te worden en in het park zelf moeten gasten afstand van elkaar houden. Iedereen die ouder is dan elf jaar, is verplicht een mondkapje te dragen.

Het park heeft de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat er lange rijen bij bepaalde attracties staan. Ook zijn er zo’n 2000 flesjes ontsmettingsgel over het terrein verspreid.

Evenementen, zoals bijvoorbeeld de optocht met bekende Disney-figuren en de lichtshow in de avond, worden vooralsnog niet hervat.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →