Luchthaven Maastricht Aachen Airport wil aansluiten bij Schiphol Group

Bron © ANP

Afbeelding: Mitchell Giebels

Luchthavens Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde willen onderdeel gaan uitmaken van de Schiphol Group. Een woordvoerder van de Groningse luchthaven bevestigde na berichtgeving door vakmedium Zakenreis.nl dat daarover gesprekken worden gevoerd.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport. De gesprekken over het mogelijk toetreden tot de groep door Maastricht en Groningen komen voort uit de onlangs gepresenteerde luchtvaartnota. Daarin zijn de kaders geschetst voor de ontwikkeling van het vliegverkeer in de jaren tot en met 2050.

Lees meer: Gelijk speelveld: luchthaven MAA wil bij de Schiphol Group horen

In de visie van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is er volgens de klagers vooral aandacht voor de rol van de bij Schiphol aangesloten luchthavens. De regionale luchthavens spraken eerder al van een voorkeursbehandeling voor de andere vliegvelden. Om alle luchthavens een gelijke kans te geven, zouden alle Nederlandse luchthavens onder de Schiphol Group moeten vallen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beek