VieCuri start nazorgpoli coronapatiënten

Afbeelding: VieCuri

Ziekenhuis VieCuri start met een nazorgpoli voor coronapatiënten. Daar kunnen de honderden patiënten die afgelopen maanden werden opgenomen in het ziekenhuis wegens de infectie, terecht voor nacontroles.

Alle mensen die met het coronavirus in het ziekenhuis waren opgenomen en zijn ontslagen, worden na drie maanden teruggezien voor controle. Het gaat om ongeveer driehonderd patiënten. Zij worden uitgebreid geanalyseerd met een CT-scan van de longen, bloedonderzoek en een longfunctieonderzoek. Vervolgens krijgen zij een combinatieafspraak met een longarts en een internist. Hierbij worden de uitslagen van de onderzoeken besproken en wordt nagegaan of er (rest)klachten zijn. Het is de bedoeling dat de patiënten na één jaar opnieuw worden teruggezien.

Door Kitty Borghouts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas