Roda legt proefspeler Xander Lambrix vast

Afbeelding: Pro Shots

Roda JC heeft Xander Lambrix vastgelegd. De 20-jarige Belg tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade.

Met Lambrix heeft Roda JC de eerste centrale verdediger voor het nieuwe seizoen binnen.

Leerschool

Lambrix was de afgelopen weken op proef bij Roda en maakte daarin volgens de clubleiding een ‘overtuigende indruk’. De linksbenige verdediger werd opgeleid bij KRC Genk, ‘een goede leerschool’, volgens Roda’s technisch directeur Jeffrey van As. Lambrix speelde nog geen wedstrijden op het hoogste niveau. Hij zal bij Roda rugnummer 20 gaan dragen.

Naast Lambrix was ook middenvelder Wouter Marinus een poos op proef in Kerkrade. De oud-speler van onder meer FC Emmen en PEC Zwolle traint inmiddels niet meer mee. Volgens Van As heeft hij inmiddels ‘genoeg gezien’ en wordt nu bekeken of Marinus een contract moet krijgen.

Door Jimmy Leenders

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen