Humanitas opent nieuw Formulieren Steunpunt in Weert

Afbeelding: ING Image

Humanitas heeft recent de deuren geopend van haar nieuwste Formulieren Steunpunt, gelegen in het Rode Kruisgebouw aan de Boerhaavestraat 15a in Weert. Vrijwilligers staan daar voortaan elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur klaar voor iedereen die moeite heeft met het invullen van uiteenlopende formulieren.

„Er komen bij Humanitas veel vragen binnen voor hulp bij het invullen van moeilijke formulieren of ondersteuning in hun dagelijkse leven. Deze mensen zien door de bomen het bos niet meer, en vaak staat er een grote doos onder de brievenbus met veel ongeopende brieven, veelal rekeningen of aanmaningen van belastingdienst, deurwaarder, bedrijven of webwinkels, waar ze zich geen raad mee weten. Het steunpunt is een laagdrempelig initiatief en voor iedereen gratis toegankelijk. Onze vrijwilligers gaan samen met de hulpvragers op zoek naar oplossingen en begeleiden hen totdat ze weer zelfstandig kunnen functioneren”, aldus een woordvoerder van Humanitas.

Info: middenlimburg@humanitas.nl

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert