Nog 15 coronapatiënten op ic, laagste aantal in maanden

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Op de intensive cares liggen 15 mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds begin maart. Op 4 en 5 juli telden de ic’s 18 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Ook het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde, van 85 naar 80, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat betekent dat het totaal aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is teruggezakt tot onder de 100. Het zijn er nu 95. Eind vorige week was het aantal in een paar dagen tijd gestegen van 91 naar 118.

Op de ic’s liggen 578 mensen met andere aandoeningen, zoals ernstige hartklachten en kanker. Dat betekent dat de ic’s in totaal 593 mensen behandelen, evenveel als op woensdag. Het aantal schommelt al maanden rond de 600.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen