Vijf jaar cel voor notoire inbreker

Beeld is ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Een notoire inbreker is volgens de rechtbank blijkbaar niet van plan zijn leven te beteren. Ze vindt hem althans schuldig aan tien nieuwe zaken en geeft hem daarvoor vijf jaar cel.

De man, Kamel A. (45), sloeg afgelopen jaar toe in Sint-Oedenrode, Weert, Venlo, Schijndel en vijfmaal in Eindhoven. Er verdween van alles, tot koffie-apparaten toe. In een vinnig vonnis constateert de rechtbank dat hij geen enkel respect heeft voor de eigendommen en privacy van anderen. Vooral het feit dat hij toeslaat in woningen, de plaats waar mensen zich veilig moeten kunnen voelen, rekent de rechtbank hem zwaar aan, daar hij alles doorzocht en overhoop haalde, tot slaapkamers toe. Hij veroorzaakte zo veel last en schade.

Illegale status

Omdat hij al vele malen eerder is veroordeeld trekt de rechtbank zijn straf nog wat op, al komt ze niet tot de zeven jaar die het openbaar Ministerie eiste. Gezien zijn illegale status heeft hij geen recht op vervroegde vrijlating, en dat telt ook mee.

Abdel H. (49, Eindhoven), bij wie veel buit lag en die het waarschijnlijk heelde, krijgt een werkstraf van 140 uur met twee maanden voorwaardelijke cel.

Door Max Steenberghe

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen