Nederlands Filmfonds geeft 650.000 euro voor realisatie ‘Toen ik je zag’ van Ben Verbong

De uit Tegelen afkomstige regisseur Ben Verbong. Afbeelding: PETER SCHOLS

De nieuwe film van Ben Verbong (Tegelen, 1949) krijgt van het Nederlands Filmfonds een bijdrage van 650.000 euro. Het gaat om de verfilming ‘Toen ik je zag’ naar de bestseller van Isa Hoes.

Regisseur Ben Verbong schrijft het scenario en regisseert de film die eigenlijk al begin dit jaar in de bioscopen te zien had moeten zijn.

Toen Ik Je Zag is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2013 waarin actrice Isa Hoes haar leven met Antonie Kamerling beschrijft die op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven maakte. Het is een verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, maar brengt tegelijkertijd een ingrijpende boodschap over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressie. Van het boek zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

Naast de film van Verbong zijn ook de speelfilms Alpha, Onder de Blote Hemel, The Souls, Floating en Jippie no more! geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds. Ook de drie documentaires Een Ander Stedelijk, Pax Neerlandica en Furia krijgen een bijdrage voor realisering.

Door onze verslaggeefster

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee