Onderhoud bossen ’t Hout en IJzeren Bos

Essentaksterfte slaat toe. Afbeelding: Natuurmonumenten

Vanwege de essentaksterfte gaat Natuurmonumenten werkzaamheden uitvoeren in de bosranden van de natuurgebieden ’t Hout en het IJzeren Bos.

Deze natuurgebieden bevinden zich tussen Nieuwstadt en Susteren. In ’t Hout worden diverse aangetaste essen gekapt. Deze exemplaren sterven af, verliezen hun takken en veroorzaken daarmee een gevaar voor de passerende bezoekers en treinen. Bestrijding van deze boomziekte is niet mogelijk en de kap is dan noodzakelijk en onvermijdelijk. In het IJzeren Bos worden langs de Heerenstraat enkele populieren verwijderd. Deze exemplaren zijn door hun leeftijd breukgevoelig. De werkzaamheden vinden in de tweede helft van augustus plaats.

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren