Lichaam vermist 14-jarig meisje gevonden bij Ameland

Afbeelding: ANP

Het lichaam dat vrijdagmiddag in de Noordzee bij Ameland is gevonden door een van de zoekteams, is van het 14-jarige Duitse meisje dat sinds afgelopen zaterdag werd vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Ze is door twee agenten gevonden bij een booreiland.

Direct na de vondst van het stoffelijk overschot is de familie geïnformeerd, aldus de politie. Haar lichaam is door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Ameland en Schiermonnikoog naar Ameland gebracht. Nadat het meisje is geïdentificeerd, is haar lichaam overgedragen aan de familie.

Het meisje raakte zaterdagavond vermist. Ze was met haar vader en zus in zee naar de zonsondergang gaan kijken, toen ze in de problemen kwamen en afdreven. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien.

Naar het slachtoffer is gezocht, onder meer door het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Ook vissers zochten mee met hun kotters.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen