Twitter verwijdert opnieuw boodschap van president Trump

Bron © AD

De Amerikaanse president Donald Trump. Afbeelding: REUTERS

Twitter heeft een video verwijderd van de tijdlijn van de Amerikaanse president Donald Trump vanwege een klacht over de rechten. Het gaat om een soort campagnevideo die werd geretweet door Trump en waarin onder andere muziek van de groep Linkin Park te horen is.

Machine Shop Entertainment, een managementbedrijf van Linkin Park, diende een klacht in waarna Twitter de tweet verwijderde. Twitter heeft het al sinds mei aan de stok met de president. Het bedrijf verwijderde of becommentarieerde al diverse tweets vanwege problemen met de rechten of de inhoud.

De voorbije weken liepen de gemoederen tussen Trump en Twitter hoog op, nadat Twitter een tweet van de president had voorzien van een factcheck en een andere tweet had gemarkeerd omdat die zou aanzetten tot geweld. De president tekende vervolgens een decreet dat het makkelijker moet maken om sociale media aan te klagen.

Gemanipuleerde video

Vorige maand werd Trump nog gemarkeerd door Twitter vanwege het plaatsen van ‘gemanipuleerde media’. Het ging om een video met het beeldmerk van nieuwszender CNN met de titel ‘angstige peuter rent weg voor racistische baby’; een bewerkt filmpje.

In maart 2019 stelde het platform dat Trump een medeoprichter van Greenpeace verkeerd had geïdentificeerd en april 2020 wees Twitter erop dat de president ten onrechte had beweerd dat hij de staten kan dwingen om hun economie opnieuw op te starten tijdens de Covid-19-pandemie.

Facebook

Ook Facebook verwijderde vorige maand een symbool op de Facebookpagina van Team Trump, de officiële pagina voor de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president. In het bericht riep de campagne Trump-aanhangers op een petitie te ondertekenen om van antifascistische beweging Antifa officieel een terroristische organisatie te maken. Bij de tekst stond een omgekeerde rode driehoek, die door de nazi’s in de concentratiekampen werd gebruikt voor politieke gevangenen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen