Buurman vangt jongetje (2) dat drie verdiepingen naar beneden valt

Bron © AD

Het 2-jarige jongetje vlak voor zijn val. Afbeelding: Autoriteiten Huai An op Weibo

Een Chinees jongetje (2) heeft afgelopen donderdag een val van enkele verdiepingen naar beneden overleefd. Een oplettende buurman ving het kind voordat het de grond raakte.

Op beelden van het incident is te zien hoe het kind - met één sandaal aan - van en langs een airconditioningapparaat probeert te klimmen, dat aan de muur van een appartementengebouw is bevestigd. Het gebouw staat in Huai An, een stad in het oosten van China. Naar verluidt had het ventje zichzelf daarvoor ingesloten in de woning terwijl zijn grootmoeder buiten was, was hij in paniek geraakt en naar buiten geklommen.

Op een gegeven moment weet het jongetje zich nog een aantal seconden aan het plateau vast te houden waarop de airconditioning staat. Dan wordt het hem te zwaar en valt hij. In de lucht draait het jochie een aantal keren om zijn as, raakt deels een soort van glazen of plastic afdak, voordat hij uit de lucht wordt geplukt door een man.

De beelden werden door de lokale autoriteiten op de Chinese sociaalnetwerksite Weibo gedeeld. Li Dehai is de heldhaftige buurman die het jongetje opving, staand op een stoel. Andere omwonenden hadden al zachte dekens op het afdak gelegd, zodat de jongen misschien iets zachter zou vallen, mocht buurman Li hem niet kunnen vangen.

,,De jongen was bang en andere buren riepen om hulp nadat ze hem hadden gezien’’, zegt de buurman. Hij riep vervolgens naar het kind stil te blijven zitten. Ondertussen belde hij de politie. Maar plots viel de jongen. ,,Dat ging allemaal zo snel. Ik dacht aan niks anders meer en probeerde hem te redden.’’ Li stond op een stoel toen hij het kind ving en hield er een beurse arm aan over.

Het kind werd daarna naar een ziekenhuis gebracht, maar kwam er zonder verwondingen vanaf.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen