Subsidie voor kinderkookschool Susteren

Kinderen leren al op jonge leeftijd koken met gezonde voeding. Afbeelding: Stichting Kinderkookschool

De Kinderkookschool in Susteren, dat als regionaal smaakcentrum is opgericht voor Midden- en Zuid-Limburg, krijgt een aanvullende subsidie van ruim 32.000 euro van de gemeente.

De kinderkookschool startte in november 2019 en richt zich op kooklessen voor basisscholen. Daarvoor is een pand in Susteren geschikt gemaakt met subsidie van provincie en gemeente Echt-Susteren. Omdat de stichting Kinderkookschool heeft nog geen eigen inkomsten heeft en door de coronacrisis ook geen inkomsten uit verhuur van de accommodatie heeft kunnen genereren, is er tekort ontstaan op de begroting. Dat wordt afgedekt door de gemeentelijke subsidie. Ook de provincie draagt bij door een subsidie te verstrekken in het kader van de onlangs vastgestelde Sociale Agenda. Drie scholen volgen komend schooljaar les bij de kinderkookschool, met een vierde school wordt nog gesproken.

Door Rob Stikkelbroeck

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →