Alternatieve Vierdaagselopers liepen samen 1,3 miljoen kilometer

Bron © ANP

Afbeelding: SK-Media

Wandelaars die deze week hebben meegelopen met de Alternatieve Vierdaagse van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), hebben samen ruim 1,3 miljoen kilometer afgelegd.

Volgens de wandelbond is er niet alleen in Nederland gelopen, maar ook in onder andere Cambodja, Japan, Spanje, Curaçao en Tsjechië. Vijftien militairen liepen vanaf de vliegbasis Woensdrecht naar Nijmegen.

In totaal hebben 20.373 lopers hun Alternatieve Vierdaagse vrijdag voltooid. Zij krijgen een speciaal ontworpen medaille. De jongste deelnemer was 6 jaar en de oudste 93 jaar. Deelnemers aan de Alternatieve Vierdaagse mochten ook 10 of 20 kilometer per dag lopen, terwijl in de echte Vierdaagse minimaal 30 kilometer per dag moet worden afgelegd. Een app stippelde elke dag een route vanaf een zelfgekozen plek uit.

Lees ook: De Alternatieve Vierdaagse verzacht de pijn (een beetje): ‘We blijven echt niet sip thuis zitten’

Maatregelen

De 104e Vierdaagse ging dit jaar niet door wegens de maatregelen tegen het coronavirus. Honderden lopers hebben deze week op eigen gelegenheid de Vierdaagseparcoursen gelopen. Om hoeveel wandelaars dat precies gaat is niet bekend, omdat er niets officieels was georganiseerd.

Heel veel lopers hebben hun wandeltocht vrijdag afgesloten op de Sint Annastraat in Nijmegen, de traditionele Via Gladiola van de intocht van de Vierdaagse. Nijmegen legde vrijdag de laatste hand aan de reconstructie van de doorgaande weg, die nu lantaarnpalen heeft met daarin een uitgesneden gladiool.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen